Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

Mohácsi halászlé

A mohácsi halászlé elkészítése során megőrizték a legegyszerűbb ősi technológiát, ugyanakkor arra törekednek,hogy minél tartalmasabb levet állítsanak ...

A mohácsi halászlé elkészítése során megőrizték a legegyszerűbb ősi technológiát, ugyanakkor arra törekednek,hogy minél tartalmasabb levet állítsanak össze. A cél érdekében akár a halhúst is feláldozzák,csakhogy minél sűrűbb, kellő kolloidos állapotú,tartalmas, kocsonyásodó lé kerüljön az asztalra. A Mohácson és környékén élő emberek általában főtt metéltésztával, külön fogyasztják a levet, és külön a lé nélküli halhúst.

Elkészítés:

1. A pontyot megtisztítjuk, fejét, farkát levágjuk, törzsét felszeleteljük, a halhúst besózzuk, mintha „zsíros kenyeret sóznánk" 2 órával azelőtt, hogy főzni kezdenénk, tovább ne maradjon a sóban, mert a halat egy szürke színű kéreggel ruházzuk fel amellett, hogy ez nem esztétikus, nem is finom. 
2. A hagymát apróra vágjuk, 1,5 - 2 liter vízbe feltesszük főni a hallal együtt.
3. Mielőtt forrni kezd, beletesszük a sót és a paprika felét, valamint a cseresznyepaprikát.
4. Mintegy 15 perccel a forrást követően beletesszük a paprika másik felét, és még 25 percig forraljuk.
5. Mivel a halat sóztuk, itt ellenőrizzük az étel sóját, és ha kell, pótoljuk a sót. A halászlét soha ne keverjük meg fakanállal, csak forgatni szabad a tűz felett a bográcsot, figyeljünk arra, hogy a forrásnak soha nem szabad alábbhagyni, folyamatosan lobogjon az étel.

Hozzávalók 4 főre:
1,5 kg tisztított ponty
25 dkg hagyma
8-10 dkg házipaprika
só ízlés szerint
3 cseresznyepaprika

Elkészítési idő:
50-60 perc

 

  • Hírek, aktualitások:

    • A DDNP Igazgatóság programajánlatai MOHÁCS környékén és BÉDA-KARAPANCSÁN

      A DDNP Igazgatóság programajánlatai MOHÁCS környékén és BÉDA-KARAPANCSÁN

      Mohács környéke kulturális és gasztronómiai értékei mellett természeti kincsekben is igen gazdag. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai...

    • A Busóudvar téli nyitva tartása

      A Busóudvar téli nyitva tartása

      Busóudvar téli nyitvatartása (november 2-től): Hétfő-Péntek: 8.00-16.00-ig Szombat-Vasárnap: 9.00-16.00-ig Interaktív kiállítással,...

További hírek, aktualitások »
Hírdetés helye
Szent János Hotel
Pick
Mcs
Dráva Hotel
Zsolnay Bolt

Keresés: