Egy kis türelmét kérjük, keressük az Ön számára legjobb ajánlatot.

Látogatható műemlékek


Fogadalmi Emléktemplom

Fogadalmi Emléktemplom

Megtekinthető szezonban hétfőtől péntekig naponta 9-12-ig, 13-16óráig. A fenti időtartamokon kívül előzetes egyeztetés alapján látogatható.

Szent Miklós Vízi- és Taposómalom

Szent Miklós Vízi- és Taposómalom

A Csele patak valaha volt 24 malma közül a XIV. századi gyökerű Szent Miklós vízimalom az egyetlen, amely fennmaradt, működőképes, és látogatható. A malom impozáns vízikereke, hatalmas tölgyfa tengelye, fából faragott fogaskerekei és malomkövei miatt az ókort idéző szerkezet. A műemlék különlegessége, hogy zárt kerékházának köszönhetően patakja a házban folyik.

Városháza

Városháza

Árkay Aladár és fia, Bertalan tervezte az 1924-26-ban épült Városházát. Az épület magyaros stílusú, keleties motívumokkal díszített, sarok- és toronykupolás épület. Bán István mohácsi származású iparművész által tervezett hatalmas méretű gobelin a busójárás legendájával megtalálható a Városháza dísztermében. A két Árkay mérnöki tehetségét dicséri nemcsak a Városháza, hanem a Fogadalmi templom is. Ez az ország első betonhéjazatú építménye, a város egyik jelképe.

 • Hírek, aktualitások:

  • A DDNP Igazgatóság programajánlatai MOHÁCS környékén és BÉDA-KARAPANCSÁN

   A DDNP Igazgatóság programajánlatai MOHÁCS környékén és BÉDA-KARAPANCSÁN

   Mohács környéke kulturális és gasztronómiai értékei mellett természeti kincsekben is igen gazdag. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai...

  • A Busóudvar téli nyitva tartása

   A Busóudvar téli nyitva tartása

   Busóudvar téli nyitvatartása (november 2-től): Hétfő-Péntek: 8.00-16.00-ig Szombat-Vasárnap: 9.00-16.00-ig Interaktív kiállítással,...

További hírek, aktualitások »
Hírdetés helye
Szent János Hotel
Pick
Mcs
Dráva Hotel
Zsolnay Bolt

Keresés: