Polgármesteri közlemény a koronavírussal kapcsolatban
Pin It
Mohács Város Önkormányzata minden tőle telhetőt elkövetett és elkövet a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében.

Az elsők között hívtuk fel intézményeink és a lakosság figyelmét a higiéniai szabályok fokozott betartásának fontosságára, kézmosási útmutató ábrákat és kézfertőtlenítő szert helyeztünk ki az intézményi mosdókban, valamint a bejáratoknál. Kezdettől fogva folyamatosan kapcsolatban állunk a Mohácsi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályával, és más illetékes hatóságokkal.

Amíg az Operatív Törzs az önkormányzatok feladataira, kötelezettségeire vonatkozóan nem fogalmaz meg konkrét irányelveket, saját mérlegelésünk alapján járunk el. Arról döntöttünk, hogy minden zárt- és szabadtéri rendezvényünk elmarad, így az összes március 15-i, illetve ahhoz kapcsolódó megemlékezés is. Az önkormányzati intézményeket ugyancsak arra kértük, mondják le meghirdetett programjaikat, és egyelőre ne hirdessenek meg újabb eseményeket.

Mohács Város Önkormányzata felkészülten várja a fejleményeket, és egyben nyomatékosan kéri a lakosokat, vegyék komolyan az öngondoskodás jelentőségét. Nem elhanyagolható a megfelelő vitaminbevitel és az immunrendszer erősítése. Aki teheti, továbbra is kerülje a nagyobb közösségeket, megbetegedés gyanújával pedig ne menjen a rendelőintézetbe, hanem telefonon egyeztessen orvosával, aki szükség esetén otthonában keresi fel a pácienst.

Bízunk a mohácsi polgárok felelősségteljes hozzáállásában. Meggyőződésünk, hogy néhány egyszerű szabály betartásával mindenki sokat tehet saját környezetében a megelőzésért, a vírus terjedésének megakadályozásáért.

Köszönjük a mohácsiak eddigi higgadtságát, és hogy helyükön kezelték az időről-időre felröppenő pánikkeltő álhíreket, féligazságokat.

Amint friss közérdekű információk birtokába jutunk, haladéktalanul értesítjük a lakosságot.

Tájékozódhatnak a Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján (www.nnk.gov.hu) és az alábbi, ingyenesen hívható zöld számokon: 06-80-277-455 vagy 06-80-277-456

Csorbai Ferenc
polgármester