A családban a mézeskalácsos mesterség több mint 130 éves múltra tekint vissza. Az üknagyapa a Tápióságról Mohácsra telepedett, majd 1882-ban iparengedélyt kapott itt, s kezdte mesterségét gyakorolni, melyet aztán több generáción át örökített tovább. Az évek során a család székhelye Bóly lett, itt sütik tovább a környéken azóta híressé vált mézeskalácsot, mely mellett gyertyaöntéssel is foglalkoznak. Mézeskalácsaik számos kiállításon és vásáron szerepeltek előkelő helyen. Néhai Tárnoky Lajos, a mostani cégvezető nagyapja folytatta legtovább a családi hagyományt: 50 éven át, 1941-től 1991-ig. Azt követően 2015-ben bekövetkezett haláláig a mindennapi munkafolyamatokból aktívan részt vett, ezzel segítve az 1991-től már családi vállalkozássá lett üzem működését.

Cím: 7754, Bóly, Temető utca 1.

Tel: +36 20/346-61-03

E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

Nyitva tartás: hétfő - péntek 7:30 - 12:00; 12:30 - 17:00 szombat 8:00 - 12:00

Batthyány-Montenuovo Kastély, Bóly

A jelenlegi kastély helyén a XVIII. században egy vadászkastély állott.

A jelenlegi kastély helyén a XVIII. században egy vadászkastély állott. A mai kastély épületét 1808-ban kezdték építeni klasszicista stílusban. Az építmény külsejében egyszerű, de belső berendezése annál nagyobb értéket képviselt a korábbi évszázadokban. Nevezetesek voltak azok a fekete empire bútorok, amelyek egykoron I. Napóleon szobáit díszítették. E híres kollekció néhány darabja sok hányódtatás után a szekszárdi Wosinsky Mór Múzeumba került. A kastélyban jelenleg szociális gyermekotthon működik, csak a hozzá tartozó 11 hektáros Kastélypark látogatható, amely természetvédelmi terület. Ez a település szívében található zöld sziget a pihenni- és sportolni vágyók paradicsoma.

Batthyány-Montenuovo Mauzóleum, Bóly

A mauzóleum építését Montenuovo Vilmos felesége, Batthyány Julianna grófnő rendelte el -ben. A neoromán neogót stílusú épület művészi kiképzésével a maga nemében országos viszonylatban is párját ritkítja. A bejárati ajtó két oldalán négy-négy oszlop áll vörös és fehér márványból. Az oszlopok egy-egy reliefcsoportot tartanak. Az épület belsejében, a bejárattal szemben látható a vörös márványból készült oltár. Az előtérben egyetlen oszlop tartja a kórust, a karzatot, és a kupolát Az épület falaiban kialakított sírhelyekben nyugszanak a Montenuovo családhoz tartozók földi maradványai.